Het Rotterdam Symphony Chorus is een jong symfonisch koor, opgericht door de Stichting Laurenscantorij in samenspraak met de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het koor staat onder artistieke leiding van Wiecher Mandemaker.

Het Rotterdam Symphony Chorus is speciaal in leven geroepen om op hoog niveau composities uit te kunnen voeren die een groot koor vereisen met een professionele klank. In november 2013 debuteerde het Rotterdam Symphony Chorus met de broers Lucas en Arthur Jussen in Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. Het voerde ook A Sea Symphony van Ralph Vaughan Williams uit met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, onder leiding van James Gaffigan, en Beethovens negende symfonie met het Gelders Orkest. Eén van de hoogtepunten vormde de première van de door Bob Zimmerman bewerkte Choruses uit John Adams’ The Death of Klinghoffer. Met het BBC Symphony Orchestra straalde het koor in november 2015 met Howells’ Hymnus Paradisi.

Beluister voor een nadere kennismaking met het koor naar het bekende Agnus Dei van Samuel Barber. Toekomstige producties zijn Elgars Dream of Gerontius met het BBC Scottish Symphony Orchestra en Prokofievs October Cantata onder leiding van Valéry Gergiev.

Het Rotterdam Symphony Chorus wordt gevormd uit zangers van het professionele Laurens Collegium Rotterdam en de semiprofessionele Laurenscantorij.